Reacties van enkele deelnemers

– Na een rugoperatie (lumbaal stenose) en fysiotherapie bij Ida terechtgekomen. Wat een verademing om -na het medische circuit- iemand te ontmoeten die binnen haar vak de mens als geheel ziet. Ida kan ontzettend goed observeren en vervolgens aangepaste goede oefeningen geven en begeleiden. Daarnaast was en is ze voor mij ook – regelmatig- een mental coach die ik veel mensen zou gunnen!
Ria

–┬áVan de ene sportschool naar de andere sportschool maar de nek, schouder en rugklachten bleven. Nu ben ik pijn vrij, mede en dankzij de persoonlijke aandacht, goede uitleg en de Klassieke Pilates.
Marga

– Ik was met mijn beperking op zoek naar een trainingsvorm om fysiek goed te worden en te blijven. Toen zag ik een advertentie van Ida. Dit sprak mij aan, omdat klassieke pilates een goede vorm is voor spierontwikkeling en houdingsverbetering. Ida…je verstaat je vak, je bent een goede, gemotiveerde, enthousiaste leraar. Je past de training aan op mijn niveau. Daarnaast bied je ook coaching in het proces waarin ik zit.
Heel hartelijk dank voor jouw positieve ondersteuning.
Dinie

– Een openbaring. In mijn kerstvakantie las ik een artikel in een regionaal krantje. Waarom ik het eigenlijk las weet ik niet, het had als onderwerp ‘Klassieke Pilates’ – nooit van gehoord!
Toch werd ik erdoor gegrepen en toen ik het uit had, dacht ik: ik ga me opgeven voor een cursus! Dat is op zichzelf al wat wonderlijk. Niet eerder werd ik per direct enthousiast over iets dergelijks.
Mijn ‘voorgevoel’ klopte! Vanaf het begin heb ik het gevoel dat de Klassieke Pilates mij enorm goed doet. Ik ben me meer bewust geworden van mijn houding en door de week heen hoor ik Ida zeggen: schouders in je rug, hoofd omhoog, scoop! Heerlijk is ook dat ik me, als ik weer geweest ben, zeer ontspannen voel. De oefeningen die ik in het begin erg moeilijk vond gaan me nu gemakkelijker af, mijn lijf ‘herkent’de oefeningen.
Het is prettig om in een kleine groep les te krijgen van een kundige docent, die ons vriendelijk bij de les houdt. Voor mij staat vast: ik heb een activiteit gevonden waar ik me erg goed bij voel!
Hanneke

– Voor mij is de grootste kracht van de Klassieke Pilates dat we door het oefenen en het telkens opnieuw gecorrigeerd worden, verfijnd leren waarnemen van het gebruik van onze spieren. De nauwkeurigheid waarmee dat gebeurt, zowel bij docent als leerling, is voor mij essentieel!
Dit draagt bij aan een beter lichaamsbewustzijn en een adequater bewegen.
Hier geldt echt: de aanhouder wint. Wat vond ik het aanvankelik zwaar, maar wat heb ik er al mee gewonnen. En dit gaat dagelijks door, want het valt mijzelf op, dat het veel langer doorwerkt nu. In het begin bleef het beperkt tot de wekelijkse les, maar nu leeft het veel meer door de dagen heen. De wens om mijzelf dagelijks bij te sturen is dermate gegroeid dat ik spontaan oefeningen ben gaan doen (tussen de bedrijven van het alledaagse door). Het is werkelijk winst voor ons dagelijks functioneren en het langer en volwaardiger onafhankelijk kunnen blijven. Met dank voor je eindeloos geduld.
Gemma