instructor

Instructor

Hier wil ik mijzelf even voorstellen door iets over mijzelf als mens, mijn arbeidsverleden en sportachtergrond te vertellen.

Mijn naam is Ida Bolder en ben in 1959 geboren in Didam. Ik groeide op als ‘een van de kleintjes’ in een groot gezin. Als kind al leergierig en ondernemend wilde ik de wereld en het leven ontdekken. 8 Jaren wonen en werken in verschillende werelddelen hebben mij inderdaad veel geleerd..over het leven, mensen, maatschappijen, culturen en mijzelf.

Holistisch

Terug in Nederland heb ik ruim 10 jaren vanuit verschillende organisaties mensen begeleid met multiproblematiek: coaching vanuit een holistische visie. Een visie die ook Joseph Pilates had en waar ik volledig achter kan staan. Naar aanleiding van een opdracht en/of hulpvraag keek ik naar de persoonlijkheidsfactoren van iemand, de vaardigheden en kwaliteiten, de thuis/woonsituatie, de financiele- en relationele situatie, de psychische en fysieke gezondheidsaspecten, etc. Doel van zo’n uitgebreide beeldvorming was om zicht te krijgen op die aspecten die belemmerend werkten in de ontwikkeling, mogelijkheden en zelfredzaamheid van iemand, zodat de coaching en hulp daarop afgestemd kon worden. Coaching op holistische basis met als uitgangspunt ook de eigen verantwoordelijkheid van een persoon aan te spreken en zelfredzaamheid te stimuleren. Mensen die jaren het gevoel hadden gehad vast te zitten, zagen weer licht aan het eind van de tunnel…zagen weer nieuwe mogelijkheden.

Klassieke Pilates

Vele mensen bleken psychische en/of fysieke problemen te hebben. Nu ben ik een mensen-mens met een praktische en doelgerichte inslag geworden en zie ik graag concrete resultaten van acties. Daarom kan ik zo achter Klassieke Pilates staan. Een praktische aanpak vanuit een holistisch oogpunt. Resultaten van deze trainingsmethode zijn goed merkbaar…ook in het dagelijks leven, fysiek en mentaal! De afgelopen jaren heb ik mij geschoold in de Klassieke Pilates vanuit verschillende richtingen en voor verschillende doelgroepen, anatomie, medische aspecten en voeding. In combinatie met praktijkervaring en onderzoek heeft de methodiek zich steeds verder ontwikkeld.

Sportachtergrond

Turnen, jazzballet, yoga, dans, paardrijden (springen, dressuur, western), kickboxen (PT), power yoga(Aalo), kayaken en Klassieke Pilates (oa. Peak en Pilates United).

Eigen onderneming en pilatesstudio

In 2013 is Empowered Body & Mind van start gegaan en heeft zich steeds verder ontwikkeld voor de verschillende doelgroepen :
– beginnende en ervaren sporter;
– ouderen;
– revalidatie;
– zwangerschap.

Zowel in groepslessen als individuele lessen wordt de begeleiding afgestemd op de mogelijkheden, doelstellingen en eventuele persoonlijke belemmeringen van de klant. De intake en de afstemming met externe partijen (oa. fysiotherapeut, osteopaat, chiropractor, arts) blijkt van belang voor de kwaliteit van begeleiding. Samenwerking en afstemming met de externe partijen werkt in het voordeel van de klant.

Nieuwe Pilatesstudio

De nieuwe studio aan de Noorderhavenstraat 48 te Zutphen kon de deuren in 2020 openen.
Ik hoop …tot ziens!